UDK se prijavila na Coca Cola natječaj “Od izvora do mora”

Udruga Dite Komarne se prijavila na vrlo zanimljiv natječaj vezano za ekologiju. 

Nadamo se da ćemo vas uskoro moći obavijestiti da ćemo i mi biti sudionici ovog zanimljivog projekta i da nam je naš projekt “prošao”.

Više o projektu kroz riječi organizatora:

Projekt društveno odgovornoga poslovanja Od izvora do mora usmjeren je na čuvanje i čišćenje područja uz hrvatske vode – rijeke, jezera i obale Jadranskoga mora. Projekt je pokrenula Coca-Cola u Hrvatskoj u suradnji s partnerima – Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo turizma RH, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), Hrvatske vode, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova u RH, Savska komisija i Institut Ruđer Bošković.
Projekt Od izvora do mora nova je etapa već prepoznatljivoga projekta Lijepa naša Sava koji Coca-Colin sustav provodi u Hrvatskoj više od 10 godina. Kao svojevrsna je nadogradnja projekt Od izvora do mora usmjeren na čišćenje područja uz rijeke, jezera i, poglavito, obale Jadranskog mora te očuvanje hrvatskog vodnog bogatstva.
U sklopu projekta potičemo i podržavamo akcije čišćenja obala od ambalažnoga otpada te s nevladinim udrugama koje ih organiziraju podižemo svijest građana o važnosti primjerenoga odlaganja ambalaže i čuvanja hrvatskih vodnih bogatstava.
Putem ove stranice na Facebooku objedinjujemo podatke o svim idućim akcijama čišćenja koje mogu prijaviti nevladine udruge, a pridružiti im se može svaki zainteresirani hrvatski građanin ili posjetitelj Hrvatske.
Osim što organizatorima akcija čišćenja pomažemo da se njihov glas čuje, ujedno im osiguravamo potporu mjesne komunalne tvrtke u odvozu otpada te odabranih 15 akcija čišćenja koje ćemo provesti u sklopu ovogodišnjega projekta podržavamo i opremom za čišćenje.
U 2018. godini akcije se provode sve do listopada, a njihovu uspješnost pratimo na našoj stranici http://www.odizvoradomora.hr/. Udruge u čijim je akcijama prikupljeno najviše otpada po sudioniku na kraju godine nagradit ćemo novčanim nagradama od 15 000, 10 000 i 5000 kuna.
Pošaljite dalje:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.