Održana Alka Komarne 2014.

Sinoć je u Komarnoj na poznatoj Rivi održana druga tradicionalna Alka Komarne, amatersko – zabavno natjecanje u gađanju u ”sridu”. Ovo malo mjesto je i ove godine svojim udruženim snagama i upornošću uspjelo u svojim obećanjima da će gostima priuštiti još jednu nezaboravnu feštu, a oduševljenje je bilo vidljivo na licima samih organizatora, natjecatelja, mladih i starih koji su uveličali ovaj zabavni događaj. 

 

Druga tradicionalna Alka Komarne i ove je godine ispunila sva očekivanja. Natjecanje se odvijalo istim principom kao i prošle godine, a sudjelovalo je 17 parova koji su morali ispuniti uvjete kakve zahtijevaju pravila ove igre. Za razliku od prošlogodišnje Alke, ovogodišnja je bila vidno uspješnija, samim time zbog bolje organizacije, većeg odaziva ljudi, ali i iščekivanja gostiju da se ponovno dobro zabave pod palicom urnebesno zabavnih voditelja Pere i Mirka.  Osim domaćih gostiju, na Alci su svoje vještine ovoga puta pokazali i turisti iz Australije pod nazivom ”Klokani”,  koji su osvojili drugo mjesto u gustoj borbi sa ženskom ekipom, ovogodišnjim pobjednicama – Višnjom i Ivanom, koje su kući otišle sa zlatnom kariolom. Treba naglasiti da su Višnja i Ivana prošlogodišnje dobitnice nagrade Fair Play u istom natjecanju, a ostale su poznate kao  jedine ženske natjecateljice. Ove godine su ipak imale konkurenciju, jer se još jedna ženska ekipa odvažila pokazati snagu preciznosti gađanja u sridu pred muškom konkurencijom. Spretnost alkara oduševila je sve prisutne, jer je napetost bila vidljiva do samog kraja natjecanja. Gađanje u ”sridu” odvijalo se po tri puta, a pobjednice su svoj konačan broj bodova ostvarile tek u finalu.

Udruga Komarne uz pomoć svojih mještana koji su donacijama pripomogli uspjehu ove manifestacije još jednom je gostima ovog malog mjesta priuštila nezaboravnu zabavu, uz pregršt dobre glazbe, hrane i pića, za što su se pobrinuli sponzori i sami stanovnici. Zadovoljstvo organizacijom i atmosferom izrazio je i zamjenik načelnika općine Slivno .  Zlatni sponzor Daruvarska pivovara omogućila je tako 300 litara piva, a za dobar glas potrudila se ekipa s radija Delta iz Metkovića. Veliku pomoć organizatorima pružila je i udruga osoba s invaliditetom ”Uosi prijatelj” iz Metkovića koji su bili zaslužni za igled nagrada za drugo mjesto.Kao što su i obećali, Udruga Komarne na kraju zabave potrudila se da ova večer ostane zapamćena i za sve romantike, koji su u zrak pustili lampione u obliku srca, što je bilo vrhunac cijele večeri.

Za kraj valja naglasati da je ova Alka Komarne samo jedna u nizu i da se sljedeće godine očekuje još veća zabava, uz još veći broj sponzora i sadržaja za goste, jer je Komarna to zaslužila, javljaju zadovoljni organizatori iz Sportske Udruge Komarna.

Pošaljite dalje:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)