Autocesta do Ploča završena!

Unatoč štrajku radnika Konstruktora na autocesti u zaleđu Ploča, radovi se izvode predviđenom dinamikom te neće biti probijanja rokova. Izvođač radova u posao je uveo dodatne radnike, pa će se dionica od Karamatića do Malog Prologa, koju rade radnici Konstruktora, dovršiti idućeg mjeseca, otkriva Dubrovački vjesnik.

Autocesta na oduševljenje svih nas - gotova!

Autocesta na oduševljenje svih nas – gotova!

 

 

 

 

 

 

 

Kako doznaje Dubrovački vjesnik, u Hrvatskim autocestama na svim dionicama u zaleđu Ploča u tijeku su završni radovi.

‘Dionica Vrgorac-Ploče bit će gotova i puštena u promet u drugoj polovici mjeseca studenog. U istom periodu bit će gotove i puštene u promet također i dionice brze ceste Čvor Ploče-Karamatići i dionica Ploče-granica BiH’, izjavila je glasnogovornica HAC-a Kata Kuprešak.

Dolina Neretve i čitava Dubrovačko-neretvanska županija s nestrpljenjem iščekuju spajanje autoceste do Ploča, koja će putovanje prema Splitu skratiti za najmanje sat vremena. Do sada se putovalo neuvjetnim cestama preko Staševice i Kokorića, jer se nikako nisu mogla iznaći sredstva za spajanje tih jedanaest kilometara Dalmatine, koja je stala u Ravči još prije dvije godine. Riječ je o zahtjevnim građevinskim radovima, tunelima Šubir, Puljani, Kobiljača i Mali Prolog na spojnoj cesti, te na vijaduktima Veliki Prolog, Otrić Seoci, Brečići-Struga i Kula, čija je vrijednost procijenjena na oko 2,4 milijarde kuna.

www.dalmacijanews.com

D.N.
Foto: Denis Jerković / CROPIX

Pošaljite dalje:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)