ODRŽANA 1. SVINJSKA ALKA

Odlična atmosfera uz mnoštvo gledatelja

Odlična atmosfera uz mnoštvo gledatelja

Na našoj poznatoj Rivi u utorak je održana 1. Svinjska alka. Euforija ovog veselog događaja  tresla je misto već nekoliko dana prije, a u utorak u popodnevnim satima počele su ozbiljne pripreme, oduševljenje je bilo vidljivo na licima svih prisutnih.

Prije početka natjecanja riva je već bila prepuna gostiju, koji su dolazili sa svih strana da bi se uvjerili hoće li sve biti upravo onako kako smo pisali i obećali. Sudionici i naši dragi gosti potvrdit će da je bilo i bolje od očekivanog. Dica Komarne, složna kao i uvijek dala su sve od sebe kako bi se o ovom događaju dugo pričalo i kako bi to bio samo jedan u nizu razloga zbog kojih će nam se naši dragi gosti i sljedeće ljeto vratiti.

Prva Svinjska alka ostat će prije svega zapamćena po iznimno hrabrim natjecateljima koji su se odlučili natjecati ne srameći se svoje kilaže i sa punom sigurnošću u spretnost svojih ”gurača”, te tako motivirali i druge koji se nisu natjecali da već krenu sa pripremama za sljedeću Svinjsku alku. Napetost utrke je itekako bila vidljiva na licima naših gledatelja koji su došli bodriti alkare i njihove gurače, a napetost su svojim poštapalicama razbijali veseli voditelji Pero i Mirko, dok je utrka bila pod budnim okom suca Stipe i pomagača za zapisničkim stolom. Natjecatelji su se uvjerili da alku i nije baš lako pogoditi. Utrka se sastojala od 18 parova koji su kroz nekoliko krugova dali sve od sebe kako bi pogodili u ”sridu”, dok je samo najspretnijima to i uspjelo, a odmah u prvom krugu spretnost u gađanju ”sride” pokazao je naš Mario koji je od silnog uzbuđenja završio s karijolom u moru. Među hrabrim muškim natjecateljima svoju spretnost su pokazale i dvije sestre Ivana i Višnja koje su na taj način dokazale da ni u Svinjskoj alci nema diskriminacije, te da i žene znaju gađati u sridu. U finalu je zaista bilo gusto, ali je samo najspretnijem alkaru pošlo za rukom da opet pogodi u ”sridu”, a to je naš Jure, koji je odnio pobjedu kao najspretniji alkar i ujedno najstariji natjecatelj ove utrke, a naravno sve uz pomoć svog ”gurača” i zeta Dragana. Nagrade pobjednicima uručio je naš načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić za prvo mjesto koji se posjetiteljima obratio i sa nekoliko riječi:

”Izuzetno sam oduševljen samom organizacijom ovog događaja i mi iz Općine Slivno ćemo se zauzeti svim silama u pomaganju oko organizacije u sljedećim godinama jer bismo htjeli da i Komarna ima svoju zabavu, jer je i Komarna bitno mjesto u našoj općini.”

Ekipa organizatora se zahvaljuje svim sudionicima utrke koji su upotpunili ovaj događaj, a posebno želi čestitati  onima koji su bili sretnije ruke. Naravno, da ništa ne bi bilo dobro bez svih naših pomagača koji su dali sve od sebe kako gosti ne bi bili ni gladni ni žedni. Naš Brko je bio zaslužan da gosti dobiju slane srdele odmah pored Karola koji je bio zaslužan za pivo. Hvala i našem Boki čiji je koktel bio glavno oduševljenje i kojeg je nestalo rekordnom brzinom, te Peri na čiju su glazbu svi zaplesali. Hvala i svim malim pomagačima koji su opravdali svoje uloge na akreditacijama, i na tome što na plaži nakon cijele zabave nije ostao ni jedan jedini papirić, a posebno se zahvaljujemo onima koji su se prijavili za natjecanje i učinili ovu zabavu zanimljivom i zapamćenom.

Načelnik općine pohvalio je organizaciju

Načelnik općine pohvalio je organizaciju

 

 

Nagradu za Fair Play dobile su Ivana i Višnja, a nagradu im je uručio naš Davor Miličević. Treće mjesto pripalo je Ivi i Mirku kojima je nagradu uručio naš vjerni gost iz Poljske Jacek.

Drugo mjesto zaslužili su Mateo i Gagi, a nagradu im je uručio Ante Jerković – Bili.

 

 

Prvo mjesto zasluženo je pripalo Juri i Draganu, a nagradu za prvo mjesto uručio im je načelnik općine Smiljan Mustapić.

Najspretniji alkar - pobjednik Jure

Najspretniji alkar – pobjednik Jure

 

 

Hvala svim gostima i svim natjecateljima, vidimo se i na sljedećoj Svinjskoj alci u još većem broju!!

Pozdrav iz Komarne 🙂

 

 

 

 

 

(Album sa fotografijama možete naći na facebook profilu

https://www.facebook.com/komarna.stranice/media_set?set=a.516792355060403.1073741829.100001889287720&type=1)

 

 

Pošaljite dalje:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)