Surferska elita stiže u Viganj

Viganj - domaćin surferskog prvenstva

Viganj – domaćin surferskog prvenstva

VIGANJ i Pelješac će od 8. do 13. srpnja biti domaćini Svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci, točnije, u disciplini ‘Formula windsurfing’. Viganj je domaćinstvo ove prestižne sportske manifestacije dobio u oštroj konkurenciji sa San Franciscom. Puni naziv Svjetskog prvenstva je “2013 ‘ESET NOD32 Antivirus’ FORMULA WINDSURFING WORLD CHAMPIONSHIP powered by NORT.d.o.o.”

U Viganj stiže više od 150 najbojih surfera iz cijelog svijeta. Među njima je i Antoine Albeau, višestruki svjetski prvak i najpoznatiji windsurfer na svijetu.  Na Pelješac stižu i Ross Williams, aktualni svjetski prvak u Formuli,  Arnon Dagan, svjetski viceprvak u Formuli, Alberto Menegatti  i mnogi drugi poznati svjetski surferi.

Hrvatske boje na natjecanju će braniti Luka Mratović, dvostruki olimpijac i višestruki prvak u raznim disciplinama;  Ante Berlengi, višestruki prvak Hrvatske, Enrico Marotti, jedna od najvećih mladih nada hrvatskog windsurfinga i Darko Antunović, najbolji surfer iz Vignja.

Svjetsko prvenstvo pratit će i bogat kulturno zabavni program, a da bi gledatelji mogli uživati u ještinama najboljih windsurfera na svijetu  odvijat će se i dnevni zabavni program  na centralnoj plaži Ponta.

Prvo SP je održano 2000. godine, a domaćin posljednjeg bio je latvijski grad Lipetaja gdje su do naslova svjetskih prvaka dosurfali Poljakinja Agnieszka Pietrasik i Britanac Ross Williams. Prije Lipetaje čast biti domaćinom SP-a imali su tajlandski Pattaya, brazilski Fortaleze, koji je dva puta bio domaćinom, njemački Sylt i Dranske, poljska Leba, Melbourne (Australija), južnokorejski Gangeung, estonski Tallinn, portugalski Alvor, španjolska Santa Pola, argentinska Mendoza te San Juan (Portoriko).

Viganj je posljednjih godina omiljeno odredište surfera iz svih krajeva svijeta. Uvjeti za surfanje u Vignju su savršeni. Vjetra ima napretek, a posebnost je, što se može  surfati tijekom cijele godine, prenosi portal www.index.hr

Pošaljite dalje:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *