Uspjeli smo spojiti Pelješac s kopnom

Bilo naroda: Gradimo most!

Akcijom ”Bilo naroda: Gradimo most”, danas se dokazala još jedna poznata izreka; ”Kad se male ruke slože, sve se može!” Za stanovnike naše Komarne nismo ni sumnjali, ali zajedno s njima, stanovnici okolnih mjesta, svojim brodicama su napravili most, te tako na simboličan način uspjeli povezati kopno i Pelješac.

“Lađama, brodicama i brodovima spojili smo hrvatsko kopno i poluotok Pelješac i time simbolički iskazali nepodijeljenu volju naroda za izgradnjom Pelješkog mosta. Povezali smo Splitsko-makarsku nadbiskupiju i Dubrovačku biskupiju. Gradnjom ovoga mosta od brodica, lađa i brodova pokazali smo da Hrvatska može i mora biti cjelovita. Ali tek izgradnjom čvrstog  Mosta na jugu Hrvatske konačno ćemo riješiti problem trajne izoliranosti od ostatka države, a poluotok Pelješac i otoci doživjeti će procvat i prosperitet, prije svega u turizmu, budući da izgradnja Pelješkog mosta nema alternative i jedino je trajno rješenje problema koji odavno ima pučanstvo cijele Dubrovačko-neretvanske županije”, stoji u priopćenju Udruge. – Tako je danas stožer za izgradnju Pelješkog mosta organizirao petstotinjak barki, lađa, glisera i skutera, koje su povezali od Komarne do Brijesta na Pelješcu.

 

Bilo naroda: Gradimo most

Sa poznatog gradilišta u našoj Komarnoj, jutros oko 9 sati, u svojim brodicama su se mogle vidjeti brojne poznate face našeg ”malog mista”. Lijepo je bilo vidjeti toliko ljudi s istim ciljem, da se napokon izgradi čvrsti most koji će kopno izvesti iz izolacije.

– I moja je barka tamo, vozi je susjed (Pozdrav našem Juri i teti Miri) – Pohvalio se barba Luka, koji je s podpredsjednicom HDZ-a, Dubravkom Šuicom, također bio na jednom brodu. Barba Luka, kao što svi sigurno već znamo, također ljetuje u Komarnoj 🙂 Organizatori ovog događanja su cijelo vrijeme puštali domoljubne pjesme, a na kraju je puštena i ”Lijepa naša”, na koju većina naših stanovnika nije ostala ravnodušna. Preostali turisti u Komarnoj bili su vidno oduševljeni ovim zanimljivim događajem, pa se nadamo da smo i strancima barem koliko-toliko uspjeli dokazati da smo zaista složan narod! Veliki pozdrav iz još uvijek sunčane Komarne!!

Izvor: http://www.24sata.hr , http://www.index.hr

Galeriju fotografija cijelog događaja možete pogledati ovdje:

 

 

Pošaljite dalje:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)