Lađama i brodovima 9.9. spaja se Komarna sa Pelješcem!

Dragi naši,

da li ste znali da dana 9.rujna lađe i brodice vežu našu Komarnu i Pelješac? Sigurno se pitate kome je to palo na pamet..e pa ideja je  udruge branitelja „Zavjet“ i Udruge lađara Neretve! Eto napokon smo i dobili most, a karte možete kupiti bilo koji dan na Porti mosta na magistrali 🙂 naravno, malo se šalimo 🙂

Ovim činom organizatori žele svim nadležnim institucijama još jednom poslati poruku o nemogućnosti normalnog života na jugu Hrvatske bez mosta. Projekt će se zvati: „Bilo naroda – želimo most!“.

„Osjetili smo bilo hrvatskoga naroda u Dubrovniku, na Pelješcu i Korčuli, u dolini Neretve i želimo i na ovaj način pokazati životnu važnost mosta za ljude iz ovoga dijela zemlje“, rekao je idejni začetnik neretvanskog spektakla, Maratona lađa, i počasni predsjednik Udruge lađara Neretve Milojko Glasović(inače to je stric od Pavinog Stipe, znači naš čovjek!) koji zajedno s predsjednikom „Zavjeta“ Dubrovačko – neretvanske županije Mladenom Miloševićem osmišljava cjelokupan projekt. „Nedopustivo je da jedna država bude razdvojena na ovakav način kao Hrvatska i da to bude predmet trgovine bilo koje političke skupine.

Lipa naša Komarna

Lipa naša Komarna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovim činom pozivamo sve odgovorne da hitno započnu s realizacijom izgradnje mosta, jer nismo stvarali Hrvatsku da bi bila razdijeljena. Pozivamo sve branitelje, bez ikakva politikanstva, da nam se pridruže“, rekao je Milošević.

Za „stvaranje“ mosta kopno-Pelješac trebat će nekoliko stotina lađa i brodica, pa organizatori pozivaju sve vlasnike plovila da se uključe u akciju, a na Noći prvaka u Kominu obavit će se dogovor s lađarskim ekipama, koje bi trebali dovesti pedesetak lađa. Planirano je da Šime Strikoman snimi tu jedinstvenu, milenijsku, fotografiju.

Uhvatili smo i Šimu i postavili par pitanja:

Komarna: “Šime, jeste li spremni?”

Šime: “Da!”

Šime je bio kratak ali osjetilo se u glasu odvažnost i sigurnost oko ovoga projekta!

I za kraj moramo napomenuti kako Komarna pomalo žali što se ovaj događaj nije održao kada je bilo više domaći brodica koje su već par dana na obali čekaju sljedeće lito, a istina ostalo ih je par u moru, trebaju ljudima za svakodnevni život,vrijednim ljudima, a ima i jedna koja je uglavnom beskorisna, a vozi je i onaj koji je za vrijeme svoji mandata bio i beskoristan za naše misto.

Živili dobri ljudi vidmo se 9.9. 🙂

 

 

Pošaljite dalje:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)