Kakvo nas vrijeme očekuje?

Rijetko je tko u prvom dijelu nedjelje primijetio kišne kapi koje su se pojavile iz promjenjive naoblake u dijelu sjeverne i srednje Dalmacije. Iako nemjerljive, bile su to u mnogim krajevima prve kapi kiše ovoga srpnja.

Nedjelja je u Dalmaciji bila još jedan vruć dan u nizu, na mnogim mjestima temperatura je prešla i vrlo vrućih 35°C. Na najtoplijem Lastovu izmjereno je 36,1°C, Dubrovnik i Šibenik imali su 35,5°C, a Split 35,3°C u najtoplijem dijelu dana.

Na biokovskom vrhu Svetom Juri danas je najtoplije bilo u 16:50 kada je temperatura iznosila 21,2°C.

Maestrali i mirno more

Maestrali i mirno more

More 29°C

Spomenimo i da je more tijekom nedjelje u Komiži doseglo čak 29°C!

U prvom dijelu novog tjedna i dalje će biti vruće i vedro, ali uz nešto ugodnije noćne temperature zraka i povremeno jake udare vjetra.

Novo zatopljenje očekuje nas prema kraju tjedna, a hoće li vrućine konačno završiti u nedjelju tek treba vidjeti!

U ponedjeljak će prevladavati vedro, samo još u početku u sjevernoj Dalmaciji uz promjenjivu naoblaku mjestimično. Zapuhat će umjerena bura i tramontana, povremeni će imati jake do vrlo jake udare. Na otvorenom moru jaka tramontana uz moguće olujne udare u popodnevnim i večernjim satima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 16 do 20°C, uz obalu i na otocima od 22 do 26°C. Najviše dnevne temperature od 29°C do 35°C ponegdje u dolini Neretve.

U utorak će biti pretežno vedro. Puhat će umjerena, na udare i pojačana bura, slabit će tijekom dana. Na moru će puhati umjerena tramontana koja će sredinom dana i popodne biti jaka s mogućim vrlo jakim do olujnim udarima mjestimice. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 14 do 18°C, uz obalu i na otocima od 20 do 25°C. Najviše dnevne temperature od 30°C do 34°C.

Srijeda će biti vedra. Ujutro će još puhati umjerena bura, danju će okrenuti na umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji na moru prolazno može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 14 do 18°C, uz obalu i na otocima od 20 do 25°C. Najviše dnevne temperature od 30°C do 34°C.

Vedro će biti tijekom četvrtka. Noću će biti tiho ili uz slab burin, danju slab maestral. Jutarnje temperature u manjem porastu, najviše dnevne od 32 do 36°C.

Novi porast temperature

Stabilno ljetno vrijeme nastavit će se tijekom pretežno vedrog petka. Vjetar će biti slab; noću burin, danju maestral. Minimalne jutarnje temperature bez veće promjene, najviše dnevne većinom od 32 do 36°C.

subotu će biti pretežno sunčano. Krajem dana moguća je promjenjiva naoblaka, osobito na sjeveru. Noću će biti tiho ili uz slab burin, danju slab do umjeren maestral. Danju će biti još malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 33 do 37°C.

nedjelju će biti promjenjivo uz izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja, a uz povremeno više oblaka može biti malo kiše ili pljuskova s grmljavinom. Tijekom dana će zapuhati bura koja će jačati u drugom dijelu dana. Temperatura zraka bit će u postupnom padu.

www.dalmacijanews.hr

 

Pošaljite dalje:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.