Povijest grafita u Komarnoj

Naše misto kao i sva druga mjesta u Dalmaciji specifična su po mentalitetu ljudi, definitivno! Dalmatinci ali i Hercegovci kojih ima jako puno u Komarnoj su dobro poznati po svom mediteranskom temperamentu. Dio tog temparamenta katkad možemo uočiti i na zidovima igrališta, na kontenjerima za smeće, na autima bivši momaka ali i u obliku grafita i na transparentima lokalnih turnira u malom nogometu, vaterpolu i košarci.

Da naše mjesto ne bude izuzetak “brinemo” već godinama i na homoristično-ironičan način nudimo ljubav curama/momcima na zidovima ali i kako mi ono kažemo “sprdamo” nama najmilije i najbliže prijatelje. Pišemo o njihovim neslavnim avanturama i nestašlucima i što je najvažnije tu nema ljutnje 🙂

Jedan od starih grafita možemo pronaći i dan danas na kontenjeru dok bacamo smeće 🙂

Grafiti u Komarnoj

Grafiti na kontenjerima

 

 

 

 

 

 

 

 

Imali smo jako dugo jedan zanimljiv grafit koji je stajao na igralištu par godina, a bio je upućen curama iz generacije koje su napustile društvo i nisu se više družile sa ekipom iz Komarne već nekim drugim momcima, a glasio je:

Prije ste bile lijepe i plave, a sad ste crvene i nikom ne bi dale! 🙂

Sjećamo se i danas jedne lijepo crne slavonke Ive koja je osvojila srce preko ljeta domaćeg mladića evo dat ćemo mu ime Ante 🙂 i što se dogodi? Naravno i on dobije “svoj” grafit:

Sjećamo se i onog slavnog, ali mi znamo da se naši susjedi ne ljute:

Duboka, selo pokraj Komarne!

Naravno da nećemo zaboraviti i 🙂

Došao je Tiho i ugazio u govno..

Imamo ih i par sa nogometnih terena, naravno da su glavnu riječ vodili Komarna boysi:

Jure il finale il u anale – Jedan posvećen omiljenom sucu Juri iz Metkovića

Često vidimo one grafite sa natpisima Hajduka i Dinama ali ne one ružne, u Komarnoj nema mržnje uvažavaju se i bili i plavi!

Jedan od onih kojim se ponosimo je:

Pogledaj svite ja sam Komarne dite!

 

 

 

 

 

Pošaljite dalje:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *