Oko 20 tona ličkih pastrva luta Jadranom

Bacate mreže? uh, da to se ne smije…ali ako vam se “omakne” i zateknete nešto čudno donosimo članak i neobično objašnjenje! Naime ribari koji love duž Podvelebitskog kanala nedavno su u mrežama počeli otkrivati neobičan ulov – pastrve od otprilike tri kilograma. Mnogi su odmah zbrojili dva i dva i konstatirali da te ribe mogu biti samo iz uzgajališta u Lukovom Šugarju. 🙂

 

 

 

 

 

Pastrve trokilašice su ‘na slobodi’ završile najvjerojatnije tijekom veljače, kada je pod Velebitom haralo nezapamćeno nevrijeme. Kavezi (usidreni na mjestu gdje je dubina preko 60 metara, a mreže dosežu do 45 metara) su oštećeni pa je većina pastrva – njih negdje oko 20 tona – završila u moru, saznaje Novi list. Međutim, stručnjaci tvrde da ta riba neće opstati u moru Velebitskog kanala, je se ona, kažu, u morskoj vodi ne može mrijestiti.

Inače, u Lukovom Šugarju bilo je pet kaveza, a u svakom oko 30 tona ribe. Dio ribe, tridesetak tona, plasiran je u restorane i u velike trgovačke lance, a dio je zaleđen u komorama u Benkovcu. Pretpostavlja se da ribe u kavezima još nešto ima, ali jako malo.
Nažalost, nezgode s ličkim pastrvama iz uzgajališta u Lukovom Šugarju ovdje ne prestaju. Naime, došlo je i do problema s vlasničkim odnosima u ‘Jadran ribi’ što se odrazilo i na status trinaest zaposlenika tvrtke.

I sad kako biti pametan? Baciš mriže zoveš ekipu na večeru a na stolu pastrva!?

Živili dobri ljudi! 🙂

Pošaljite dalje:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.