Turnir u nogometu-Povijest turnira

Ako dolazite prvi put u Komarnu i spuštate se niz magistralu prema središtu mista, ono što ćete prvo primjetiti je nogometno igralište. Ono budi mnogo emocija svih nas domaćih ljudi, najmlađih ali i starijih mještana.

Večernje šetnje su prelijepe na našoj Rivi, ali mlađoj populaciji više se sviđa igra o kojoj razmišljaju čim dođu sa kupanja i plaže. Obično prvo igraju mlađi, negdje oko 19:00 h, pa sve do dolaska malo starije ekipe i po nekom nepisanom pravilu kojeg se svi uredno drže; kada dođu stariji, mlađi se povlače na tribine i pokušavaju uhvatiti koji dobar potez 🙂

Turnir u Komarnoj

Izvlačenje parova za turnir

Turnir se igra već jako puno godina na zadovoljstvo svih nas. Osim ekipa iz Hrvatske na turniru sudjeluju i momčadi iz susjedne BiH.  Bilo je prijava i ekipa iz Italije ali bez nekog velikog sportskog uspjeha, prečesto su nabijali loptu u more). 🙂

2003. prvi je turnir osvojila ekipa Villa Bili, a zadnjeg koji se je igrao za novčani fond osvojila je ekipa Dragovoljca iz Mostara negdje 2006. Onda je nakon pauze od 3 godine turnir preimenovan u Memorijalni malonogometni turnir “Marko i Kadir” koji se igra bez novčanog fonda, i prvi  je igran 2009.

Na tom turniru je sudjelovalo 20 ekipa, prvo misto je osvojila ekipa Apartmani Bonaca,drugo i fair play Dude Opuzen,a treće Killersi Metković, sustav igranja je bio je na ispadanje, sudac turnira Ivan Markotić.

Kasnije, 2010.uvedene su promjene u sustav, pa se odlučilo da se igra po skupinama i da se dodijele nagrade za najbolje pojedince turnira, na tom turniru je sudjelovalo 18 ekipa, prvo misto je osvojila ekipa Apartmani Bonaca,drugo Porat Klek, treće i fair play Porto Tolero. Najbolji igrač i strijelac je bio Ante Babić (apartmani bonaca), a golman Marko Tutavac (porat klek), sudac Jure Kaleb.

2011. je sudjelovalo 10 ekipa, skupine se nisu mogle igrati, pa se igralo na ispadanje. Prvo misto je osvojila ekipa Porat Klek, drugo Apartmani Bonaca,a treće Neretvanka, a fair play Las Dubokas Duboka. Najbolji igrač je bio Ivan Markotić (porat klek), najbolji strijelac Mario Musa (apartmani bonaca), a najbolji golman Boško Kadijević (neretvanka)

Juniorski turnir

E sad, što se tiče juniora ( U 15)  2008. odigran je turnir kojega je osvojila ekipa Villa Bili Komarna, kasnije 2010. je također odigran i osvojila ga je ekipa Komarna Simpsoni. Valja pripomenuti da su juniorski turniri bili jako praćeni od strane tata, mama, baka i djedova.

Navijači

Eh da, navijači, imamo ih par skupina!

  • Komarna Boysi zasigurno jedna od najjačih navijačkih grupa na turniru, spacijalnost im je pristojno vrijeđanje protivnika na humorističan način, Domaći momci.
  • Mornari Duboka su navijači Duboke, obližnjeg mjesta pored Komarne. Njihova specijalnost su trube i žaljenje na loše suđenje 🙂
  • Yellow Čagljs Klek su navijači susjednog mjesta iz Kleka, ne navijaju cijelu utakmicu ali se smjeste malo poviše igrališta i daju vjetar u leđa svom timu
  • Ekipa Neretvanka također ima dobre navijače, ali nemaju imena pa ih nazovimo Neretvanci
  • Još jedna navijačka skupina koja je zasigurno najljepša izgledom, koju nipošto ne bi smjeli izdvojiti su “Mame”. One naprave večeru, nahrane djecu i dođu navijeti. Specijalnost im je da prebiju svoju djecu ako ispadnu sa turnira 🙂 (šala)

Suci

Od kada postoji turnir sude više manje slični suci. Zasigurno nema toga tko nije bar jedanput bio ljut na našeg suca Juru Kaleba! Moramo spomenuti sudačko pojačanje iz Kleka Ivana Markotića koji je jako dobro sudio cijeli turnir. Nemojte zaboraviti da smo i dvije godine imali i turnir za mlade U 15,  a to je sve sudio veliki zaljubljenik u misto i često ospravani ribolovac Mirko Stojić. 🙂

Organizatori

Početne turnire je organizirao mali gospodin i naš sumještanin Martin Vuica, nije mu bilo niti malo lako. Često su ga kritizirali i kad je trebalo i kada nije. Bože moj ako neki igrači ne mogu trčati nije Brko kriv 🙂 ali sve u svemu Dica Komarne su mu jako zahvalna na svemu što je napravio za sport u našem mistu. Nakon njega, palicu je preuzeo veliki gospodin Petar Šešelj – Capito, da nema njega sigurno ne bi bilo ni turnira, voli on turnir ali voli i  misto njega. Velika hvala i njemu na svemu! Naravno oni to ne bi mogli sami bez naše pomoći, bez Dice Komarne 🙂

Nadamo se da i mlado i staro jedva čeka ljeto, negdje u osmom mjesecu, oko 20:00h  začujete sa razglasa dalmatinsku glazbu i dobro poznati glas: “Dobra večer svima, hvala što ste se okupili u tolikom broju, večeras igraju ekipe…”.

Vidimo se!

Pošaljite dalje:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)