Koncert povodom međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Dragi naši, 03.prosinca se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Tim povodom pozivamo Vas na koncert koji organizira Udruga osoba s invaliditetom ,, PRIJATELJ”. Koncert će se održati u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću s početkom u 19 : 00 h. Ulaz je slobodan.

Svi na koncert!

Svi na koncert!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedan od najznačajnijih pokazatelja razvijenog civiliziranog društva jest briga za osobe invaliditetom.Malim koracima i velikim naporima, obveza društva je otvoriti put integracije i prihvaćanja osoba s invaliditetom. Udruga osoba s invaliditetom ,, PRIJATELJ ” pruža podršku osobama s invaliditetom u skladu s njihovim potrebama.

Cilj udruge je stvoriti inkluzivno društvo u kojem će osobe s invaliditetom imati jednake mogućnosti, u kojem će se cijeniti njihov doprinos društvu i u kojem će se poštovati njihova ljudska prava. 20. lipnja 2003. godine u Metkoviću osnovana je Udruga osoba s invaliditetom ,, PRIJATELJ ”.

Svrha osnivanja Udruge bila je okupiti osobe s invaliditetom i učlaniti ih u Udrugu, privući pomažuće članove i volontere, te na taj način uključiti lokalnu zajednicu i potaknuti je na stvaranje boljih životnih uvjeta za osobe s invaliditetom. U ovom trenutku Udruga broji 225 članova.

Udruga zapošljava 47 ljudi od toga je 19 osoba s invaliditetom.

Pošaljite dalje:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)